Meny
Bar med små speil på veggene og sittegrupper.

I over 100 år var Handelskammeret i Bergen Børs den sentrale møteplassen for banksjefer, børskommisærer og næringslivsledere. I dag er det en plass for cocktailelskere.

Bak de tykke, lydisolerte veggene til Handelskammeret lå sigarrøyken en gang tett. I dette storslåtte rommet fra 1862 foregikk de viktigste møtene i Bergen Børs. I 2017 ble rommet pusset opp i samarbeid med det svenske arkitektkontoret Claesson Koivisto Rune. Mye av det historiske er bevart og kombinert med det moderne. Veggene er dekket av hundrevis av speil. Under det fem meter høye taket og med utsikt over Vågen og Fløyen får du servert elegante cocktails ved den massive marmorbaren.

Handelskammeret Bar med grønt lyst i bakgrunnen.

– Det er bygget og selve rommet er stjernen, også prøver vi å skape drinker, opplevelser og arrangement som står i stil, sier Raymond Tungesvik. Han driver Handelskammeret Bar sammen med to andre ansatte.

– Vårt fokus er god kvalitet, gode råvarer og god service. I tillegg skal vi være lekne, utforskende og alltid utvikle menyen.

På menyen finner man en god blanding av klassiske cocktails og deres egne kreasjoner. Hver fredag arrangerer de «Prohibition Friday», hvor man kun får servert cocktails «fra arkivet». Den eldste cocktailen, «Fish House Punch» er fra 1862 og den yngste, «The Communist», er fra 1933. Cocktails som går hånd i hånd med bygget.

Et rom med mye historie

– Handelskammeret er et utrolig spennende rom med mye historie, forteller Camilla Thun, Hotellsjef for Bergen Børs Hotell.

Da Handelskammeret bar åpnet i 2017 fant de blant annet en gammel fengselscelle som de i dag bruker til lager. De fant også kikkhull inn i Handelskammeret, så noen har deltatt på disse viktige møtene i hemmelighet. Over inngangspartiet er byster av de to første børsdirektørene, Jørgen Faye og Odin Emil Henriksen, plassert.

– Jørgen Faye, Bergen Børs sin aller første direktør var avholdsmann. Glasset bak hans byste har sprukket, og vi tror det er hans lille protest mot å bli plassert i en bar, ler Thun.

Bar_06

Hold deg oppdatert

Interessert i gode tilbud på overnatting, en bedre middag eller enda bedre konferanse-faciliteter? Fortell oss hva du er interessert i kan vi sende deg relevant informasjon.